woensdag 8 mei 2013

Naar het 2de hotel....

Gisteren 7 mei verhuisden we naar het 2 de hotel. Van het business district Sanlitum naar het authentieke Huton district......een ware gedaantewisseling. Van de plek waar je ook de ultramoderne wolkenkrabbers  , zeer chique winkels, parkings en straten vol met Bentley, Porsche, Masarrati, Ferrari, enz...ziet , naar de regio met hoofdzakelijk de oorspronkelijke lage  stenen grijze hutachtige woningen vol met supersmalle steegjes en kraampjes waar wederom een krioelende drukte heerst van handelaars en toeristen en allerhande soorten bedrijvigheden. Een taxi nemen naar dit district bleek geen optie.....geen enkele wilde ons er naar toe brengen. waarschijnlijk te ver.... Dan maar weer met pak en zak the subway in. Na wat zoeken vonden we , echt verstopt achter een zware dubbele deur , ons hotel. Heel Chinees van stijl en architectuur , mooi en paradijselijk. In dit hotel zullen we met z'n 5 nog 4 nachten doorbrengen want Toon gaat deze laatste  dagen niet meer 's nachts  naar zijn  appartement. De smog is de laatste dagen wel problematisch....we hebben nood aan wat schonere lucht !
Vandaag met z 'n 6 naar the Great Wall gereden. Wanne , de vriend en stagecollega, reed ook mee. Het was een heel ander deel van de muur dat Toon voordien al bezocht had, meer toeristisch en mooi gerestaureerd maar gelukkig helemaal niets druk ! Heeeeeel veel trappen gedaan en goed wat calorietjes verbrand....een mooie tocht in de natuur.
Ongelooflijk en bijna niet te begrijpen hoe ze dit bouwwerk zoveel honderden jaren geleden hebben kunnen neerzetten......het blijft onwaarschijnlijk.
Morgen doen we een tweede poging om de verboden stad te bezoeken want dat was maandag niet gelukt. De stad was toen echt weer verboden! Er waren restauratiewerken aan de gang....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten