zaterdag 6 april 2013

Beihai park







De heuvel

Het was prachtig weer. En we zijn weer naar het hart van Beijing getrokken. Naast de Verboden Stad ligt het Beihai park. Ooit was dit een keizerlijke tuin en het is een van de best bewaarde keizerlijke tuinen in het land. In het midden ligt een berg met een witte tombe erop. We zijn naar boven geklommen en we konden heel de stad overzien ook de bergketens achter de stad waren goed zichtbaar.


Het meer

Daarna hebben we een wandeling langs het meer gemaakt. Het was heerlijk weer, iedereen genoot ervan. Kinderen speelden met bellenblaas er waren mensen die een picnic deden in het park
Er werd ook gedanst en gezongen op sommige plaatsen. Het meer was afgeladen met bootjes. Het vreemdste wat ik heb tegengekomen was een groep vrouwen in militaire kleding die dansten en muziek maakten. Ik heb geen idee of ze nu spotten met het leger of dat ze reclame voor het leger aan het maken waren.



Met een pintje in de zon

We kregen wel een hongertje van het klimmen en wandelen dus we stopten bij een restaurantje.

 Het eten was er best duur en er stond ook bier. Flessen van 600ml , het was ¥24 zei de ober. We dachten ok €3 is wel veel voor een flesje maar het is een grote pint, dus ok. Tot onze verbazing kregen we de 3 flesjes voor 3 euro dus dat was echt super goedkoop! We hebben ons in het zonneke geïnstalleerd met onze pint en het was puur genieten. Ik denk dat de Chinezen niets begrepen van ons Belgisch terrasje. Ze gaan namelijk allemaal in de schaduw zitten want een bleke huid vinden ze mooi in China.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten