maandag 20 mei 2013

Xian een eeuwen oude stad

Vrijdag

Onmiddellijk na het werk hebben we de trein naar Xian genomen. Het was een slaaptrein. We hadden met zijn vier onze eigen coupé.. Xian zit vol met gezellige straatjes en is heel Chinees .
Alles is aangegeven met karakters ..dus soms was het wel even zoeken naar de juiste plaatsen. Onze hostel ( jeugdherberg ) was echt super!

ZaterdagWe hebben de Terra Cotta Warriors bezocht. Ongelofelijk! 8000 beelden ze waren al 200 jaar oud toen ons Jezuske geboren werd. Ze zijn bedoeld om de keizer te beschermen in het hiernamaals. Het gekste is  dat ze pas 40 jaar geleden zijn ontdekt. Dat is in tijd echt niets in vergelijking met hun ouderdom.


'sNamiddag zijn we de moskee van Xian gaan bezoeken. Een zeer vreemd zicht om Chinese moslims te zien. De moskee is wel in een Chinese tempelstijl gebouwd zonder minaret.
In de avond hebben we de Bell Tower gaan bekijken en zijn we op een terrasje beland.

Zondag

's Ochtends hebben we over de stadsmuur gefietst.  Het uitzicht viel een beetje tegen maar het fietsen was zeer fijn. In de late namiddag was het weer tijd om in de trein te stappen en terug te keren. Maandag ochtend zijn we om half 8 in Beijing aangekomen en om 10 u waren we netjes op kantoor.

Meer foto's van Xi'ian.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten