donderdag 14 maart 2013

De eerste week

Ons Appartement
Na de eerste dag op ons appartement hadden we een aantal problemen ontdekt  Zo was er niet genoeg bestek, borden,  kommen en glazen, spoelde de wc boven niet door, waren de leidingen van alle kranen stuk. Tot overmaat van ramp werd gisteren de gas afgesloten. Waardoor we niet konden douchen en koken. We hebben een boze mail opgesteld (we konden hem niet verzenden). En de volgende dag is de hutong school in actie gekomen. We hebben dan nog eens al de puntjes opgeschreven en overlopen met Yin, de faciliteitmanager. Hij heeft getracht alles  zo snel mogelijk te regelen.
Mijn werk
Momenteel is al het bovenstaande opgelost. De poets ploeg in opnieuw geweest en morgen komen ze schilderen. Het zal er dus over een paar dagen een pak beter uitzien. Het is spijtig dat we dit allemaal moeten regelen…. dit had op voorhand moeten gebeurd zijn! Maar de snelle reactie van school toont wel aan de ze het goed menen. En hopelijk steken er geen nieuwe problemen de kop op.

Voor de rest hebben we nog niet veel van Beijing gezien. Het is 's ochtends gewoon opstaan, ontbijten en naar het werk vertrekken. Ik begin pas om 10u te werken tot 18u. De middag is mijn favoriete moment dan de dag,  dan gaan we uit eten in de stad en meestal schijnt het zonnetje. Soms niet door de smog. Voorlopig ga ik nog met de metro naar het werk en dat is wel een attractie op zich. Elke ochtend en avond zit de metro echt stampvol. De Chinezen  zijn heel gedisciplineerd in het wachten aan de metro.  Ze staan allemaal  netjes in rijtjes aan de deur en als de metro te vol zit dan wachten ze gewoon op de volgende. In het weekend ga ik een fiets kopen om dan verder met de fiets naar het werk te gaan.
Metro station (crazy)Geen opmerkingen:

Een reactie posten