maandag 11 maart 2013

Ons eigen appartement.We hebben de eerste twee dagen in een jeugdherberg doorgebracht. De kamers waren heel basic en kaal. En heel de gang moest het met 2 douches doen. Maar de sfeer was er geweldig. Er zaten mensen van over heel de wereld. We hebben er Brian ontmoet een britse zakenman die oversociaal was. Hij kende heel praktisch heel de herberg bij naam. En hij heeft ons de buurt wat laten zien. Zo belande we in een restaurantje van 4 bij 4 meter waar ik zelf nooit zou durven binnengaan. Je moest daar je groenten en vlees in een mandje doen dit gaf je aan de kok en hij stoomde dit voor je. Het was heerlijk en we hadden achteraf geen last van onze darmen. 

Vandaag  heb ik voor het eerst mijn collega's ontmoet. Het zijn allemaal fransen dat is wel fijn. Mijn taak is nog niet echt duidelijk. En ik ben niet echt heel lang op het bedrijf geweest. Ik vond het wel een tegenvaller dat ik maar 2 dagen vrij krijg. En niets verdien, Wanne en Glenn verdienen allebei een rond de 2000 yen (250 euro) dat is voldoende om een maand eten te kopen. 

Vandaag zijn we rond 4 uur dan naar ons appartement vertrokken. Onze bagage ging op een elektrische driewieler. Brommers met een verbrandings motor zie je niet meer in Beijing het zijn allemaal elektrische aangedreven fietsjes of driewielers. En wijzelf gingen met de taxi. Aangekomen op ons appartement moesten we eerst het internet aan de praat krijgen. We kregen maar geen verbinding en Yin belde naar het telecom bedrijf. Alles was inorde zij de telefonist. Na een half uur hadden we nog steeds geen verbinding en wij als ICTers begonnen ons al een beetje te schamen. Yin belde een tweede keer naar het bedrijf en kwam tot de conclusie dat we waren afgesloten omdat er niet meer betaald werd. Typisch chinees dat ze de eerste keer zeiden dat het wel inorde was.  Hierna was alles inorde en werkte het internet. 

Yin heeft ons dan de buurt van het appartement getoond. Plaatsen waar we kunnen eten en naar de supermarkt gaan en het metrostation, morgen zal ik voor het eerst met de metro naar het werk gaan.

Daarna zijn we onmiddellijk begonnen met poetsen. De vorige studenten waren niet echt proper geweest. We zijn dan onze eerste inkopen gaan doen in de supermarkt die maar liefst 4 verdiepingen hoog was. En een Macdoke als avond eten. 4 opmerkingen:

 1. dag Toon

  onze Wout vroeg of je al witte wormpjes hebt
  gegeten .

  mvg THIJS,WOUT,AN en LUC

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Typisch ICT'ers he, eerst het internet fixen, dan pas zien of het proper is en of er iets te bikken valt :p succes mannen!
  De groeten aan de wanne en de glenn, moesten ze dit niet lezen!

  Arno

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik dacht precies hetzelfde als Arno :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, eerst contact leggen met de thuisbasis en dan de rest he. Ik heb nog geen witte wormpjes of iets anders gek gegeten. Ik heb het zelfs nog niet gezien eerlijk gezegt. Ik woon in heel commerciƫle buurt waar weinig traditie te zien is. Dit weekend gaan we meer down town. Daar is meer van die gekkigheid te zien.

  BeantwoordenVerwijderen