donderdag 4 april 2013

Prepayed Spookrijden

Fried ice
Gisteren zijn we met de hutongschool groep naar een Kantonees  restaurant geweest. Onze tafel had een glazen draaischijf in het midden vol met gerechtjes. De kantonese keuken is niet pikant! Ze waarderen de smaak van de ingrediënten zoals ze zijn. En alles moet vers zijn. Het is dus niet gek dat als je vis besteld, dat ze hem even in een emmertje onder je neus duwen voor ze hem stomen. Dat is gewoon om aan te tonen dat het product vers is. Als afsluiter hebben we een andere Kantonese specialiteit gekozen : een gefrituurd ijsje, bizar! maar wel lekker.


Verse vis
Om de avond rond te maken zijn we naar Smugglers gegaan. En ontmoette we John (amerikaan) en Jo (brit). We hebben een spelletje cirkel of dead gespeeld. Jo kon het niet aan. Toen we wilden terugkeren moesten we de taxi nemen. Geen enkele taxi reed op de meter dus hebben we maar even dealtje gesloten voor ¥50. We wisten alleen niet dat deze kerel zo een krakkemikkig busje had. Op de koop toe nam hij de verkeerde afslag en belandden we op de tegenovergestelde rijstrook spookrijder... :-). Bij het volgende kruispunt konden we snel terug van rijstrook wisselen. Gelukkig was er geen verkeer op de weg om 5u.
Smugglers

Deze morgen op onze eerste verlofdag sloeg de automaat van de elektriciteit af. We belden Yin op en blijkbaar wordt de elektriciteit met een prepayed systeem betaald. Er zit een speciale automaat in onze zekeringkast deze automaat is door een fijn draadje verbonden met een kWh teller. Als je krediet op is valt de spanning over het draadje weg en kan je de automaat niet meer aanzetten. No money No power.  Als we materiaal hadden had ik zeker geprobeerd om het te omzeilen.. maar we hebben niets van materiaal in huis. Om 16u hebben ze dan eindelijk herladen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten