zondag 31 maart 2013

Een goed gevuld weekend

Zaterdag
'S ochtends hebben we uitgeslapen na een nachtje Latte. En zijn we naar een gigantische elektronica winkel gegaan. Het was echt een zoektocht naar goede producten. Wel is  het leuk om in die rommelige chinese shopping malls rond te lopen. Het spijtige is dat we nergens konden afbieden. Ze gingen zelfs niet onder de Belgische prijs. 

Zondag
Verboden stad in de mist (geen mog)
Deze morgen zijn ik +Wanne Van Camp en +Glenn Bries vroeg opgestaan en naar de Verboden Stad getrokken. Stefan moest spijtig genoeg werken, zijn bedrijf is aan het verhuizen. Onze Franse vrienden rade ons sterk aan om een gids te nemen. Hai was onze gids voor die ochtend, een toffe jonge kerel. Hij heeft ons alles verteld over het keizerlijke leven in de verboden stad. Alle gebouwen zijn vervaardigd uit hout zonder nagels. Alles wordt door een slimme constructie samengehouden. Onder de stad zit ook netwerk van schachten en op 1 plaats wordt er gestookt in de winter, hiermee wordt heel de stad verwarmd! Ongelofelijk hoe deze mensen geleefd hebben. In een zijstraatje wandelden we opeens een kalligrafie workshop binnen. We hadden ongelofelijk veel geluk want Jin Yuzhang was er aan het werk. Hij is een nog levende neef van de laatste keizer. En beoefent de complexe kunst van de kalligrafie. We hebben hem de hand geschud en waren een beetje met stomheid geslagen. Er is geen foto van dat moment want we wisten niet dat dit gepast was. Een onvergetelijk moment. 

Peking eend

Na de Verboden Stad hebben we de Kolenheuvel beklommen alleen was het uitzicht een beetje minder. Door de mist en de smog. Het hongerke begon al flink te komen en Via het werk hadden we de naam van een goed restaurant om pekingeend te gaan eten. Na even zoeken hadden we het restaurant gevonden. Het was best chique we kregen zeer uitgebreide menukaart. Na wat rondloeren in het restaurant hebben we een peking eend en 4 bijgerechtjes besteld. Een chef komt dan persoonlijk aan jouw tafel de eend versnijden. Het sap liep echt van het malse vlees af hmmm. Onze tafel was helemaal gevuld met lekkere gerechten en iedereen pikt met zijn stokjes af naar eigen wens. Echt genieten na een dag wandelen.


1 opmerking:

  1. Remy Hoeylaerts1 april 2013 om 08:00

    hallo Toon !
    ik volg met veel belangstelling je belevenissen !ik kan me voorstellen dat het een hele reeks van ervaringen en aanpassingen moet zijn in die stad.tot de volgende keer !
    Paasgroeten van nonkel Remy en tante Viv

    BeantwoordenVerwijderen